ua en ru

Глава Пентагону попередив Македонію про можливе втручання Росії у референдум

Глава Пентагону попередив Македонію про можливе втручання Росії у референдум Фото: Джеймс Меттіс (flickr.com)

Міністр оборони США зустрінеться з прем'єром, главою Міноборони та президентом Македонії

Глава Міністерства оборони США Джеймс Меттіс попередив Македонію, що Росія може втрутитися у проведення референдуму про вступ країни до Євросоюзу і НАТО, передає агентство Reuters.

Зокрема, Меттіс занепокоєний ймовірністю того, що Москва спробує вплинути на проведення референдуму.

"Міністр оборони США Джеймс Меттіс прибув до Македонії у понеділок з попередженням про те, що Росія намагається втрутитися у референдум", - йдеться у повідомленні.

Очікується, що у Скоп'є глава Пентагону зустрінеться з прем'єр-міністром і міністром оборони Македонії, а також із президентом Георгієм Івановим, який виступає проти угоди з Грецією.

"Ми просто спостерігаємо за тим, як вони (македонці, - ред.) формують своє майбутнє... Ми не хочемо бачити, що Росія займається там тим же, що вона намагалася зробити в багатьох інших країнах", - заявив міністр оборони США.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Македонії Зоран Заєв заявив, що македонці повинні прийняти зміну імені країни, інакше їм доведеться жити в умовах нестабільності та ізоляції. Референдум запланований на 30 вересня і є умовою угоди з сусідньою Грецією, щоб покласти край багаторічному спору про назву країни.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала жителів Македонії проголосувати за зміну назви країни.