ua en ru

Глава Пентагону підтвердив плани НАТО щодо розміщення 4 батальйонів біля східних кордонів

Глава Пентагону підтвердив плани НАТО щодо розміщення 4 батальйонів біля східних кордонів Фото: глава Міноборони США підтвердив можливе розміщення на сході додаткових сил НАТО

Еш Картер не повідомив деталей обговорення з союзниками перекидання натовських військових

НАТО розглядає плани розміщення чотирьох батальйонів на території країн Східної Європи, що входять в Північноатлантичний альянс у відповідь на агресивну поведінку Росії. Про це міністр оборони США Еш Картер заявив у понеділок, 2 травня, під час свого візиту в Німеччину, передає Reuters.

Картер підтвердив поширену раніше The Wall Street Journal інформацію, згідно з якою НАТО обговорює розгортання чотирьох батальйонів у Прибалтиці і Польщі.

"Це один із обговорюваних варіантів", - повідомив глава Пентагону.


При цьому Картер відмовився розкривати деталі обговорення.

"Звичайно, ми беремо участь в цих обговореннях. Просто я не хочу випереджати події", - сказав він.

Представники США кажуть, що метою їхніх зусиль у Європі є заспокоєння союзників більш широкою активністю устримуванні будь-яких агресивних дій з боку Росії.

Повідомляється, що в Німеччині у Картера запланована зустріч з Кертісом Скапаротті, який незабаром змінить на посаді головнокомандувача силами НАТО в Європі Філіпа Брідлава.

У 2014 році країни Балтії (Естонія, Латвія і Литва) попросили збільшити присутність НАТО на своїй території після того, як Росія анексувала Крим в України.

Нагадаємо, раніше газета The Wall Street Journal повідомила, що НАТО планує перекинути в Польщу та балтійські країни чотири батальйони чисельністю до 4 тис. військовослужбовців.