ua en ru

Глава ПАРЄ застерігає РФ від подальшого порушення територіальної цілісності України

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Анна Брассер застерігає Росію від подальших дій щодо порушення територіальної цілісності України.

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Анна Брассер застерігає Росію від подальших дій щодо порушення територіальної цілісності України. Про це вона заявила за підсумками триденного візиту в Україну, повідомляє прес-служба ПАРЄ.

"Ми побували у Донецьку, на Сході, де ми стали свідками напруженості навколо російськомовної громади. Ці питання повинні бути вирішені, але ні в якому разі не можуть використовуватися як привід для подальшого порушення територіальної цілісності України з боку Російської Федерації. Я закликаю всі залучені сторони утриматися від будь-яких провокацій чи риторики, які можуть погіршити ситуацію", - заявила Брассер.

При цьому вона висловила стурбованість збільшенням чисельності російських збройних сил на кордоні з Україною.

Також глава ПАРЄ знову зазначила, що для вирішення внутрішньополітичної ситуації в Україні пріоритетом номер один має бути ухвалення нової Конституції, з подальшим прийняттям єдиного виборчого закону, для успішного проведення майбутніх виборів.

Брассер підкреслила, що на цьому шляху Рада Європи готова надати Україні негайну експертну допомогу.

Нагадаємо, делегація ПАРЄ на чолі з Анною Брассер перебувала в Україні 22-24 березня 2014 р., відвідавши за цей час Київ, Донецьк і Львів.