ua en ru

Глава однієї з кредитних спілок постала перед судом за шахрайство на 6 млн гривень

Глава однієї з кредитних спілок постала перед судом за шахрайство на 6 млн гривень Фото: у Києві під суд піде шахрайка-засновник кредитної спілки (фото з відкритих джерел)

Жінці загрожує тюремний термін у 8 років

Прокуратура Києва направила до Шевченківського райсуду обвинувальний акт проти голови кредитної спілки "Фінансова Країна", яка обдурила клієнтів на більш ніж 6 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Як повідомляється, жінка заснувала фінустанова ще в 2008 році, підробивши при цьому документи про членів установчих зборів, які такими не були і не мали ніякого відношення до створення союзу.

Для залучення клієнтів шахрайка влаштувала масштабну рекламну кампанію в ЗМІ.

Жінка переконувала потенційних клієнтів, участь у союзі є фінансово вигідною для них за рахунок високих відсотків. Крім того, у разі внесення в касу спілки готівкових грошових коштів та залучення нових членів, жінка обіцяла їм додаткові фінансові бонуси.

Насправді виконувати будь-які зобов'язання перед членами союзу зловмисниця не збиралася, а всі отримані від них кошти звертала на свою користь.

Потерпілими від цього злочину стали 37 громадян. Загальна сума збитку становить понад 6 млн гривень.

Дії зловмисниці кваліфіковані за ч. ч. 2,3,4 ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України, відповідальність за які передбачає до 8 років позбавлення волі.

Зараз обвинувальний акт направлено до Шевченківського райсуду Києва для розгляду по суті.

Нагадаємо, нещодавно у Києві викрили банду, яка отримала шляхом шахрайства 500 тис. доларів від іноземця.