ua en ru

Голова ОБСЄ закликав усі сторони конфлікту на Донбасі припинити бойові дії

Голова Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Дідьє Буркхальтер закликав усі сторони конфлікту на Донбасі припинити бойові дії.

Голова Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Дідьє Буркхальтер закликав усі сторони конфлікту на Донбасі припинити бойові дії. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ОБСЄ.

"Вражений вбивством десяти осіб у школі в ході обстрілу в Донецьку, і сьогоднішньою насильницькою смертю члена делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ), швейцарський міністр закордонних справ, діючий голова ОБСЄ Дідьє Буркхальтер настійно закликає всі сторони негайно припинити бойові, суворо дотримуватися угоди про припинення вогню та реалізації заходів, узгоджених мінським протоколом 5 вересня і відповідним меморандумом 19 вересня. Він висловив співчуття сім'ям багатьох чоловіків, жінок і дітей, що загинули через конфлікт із застосуванням насильства", - йдеться в повідомленні.

Буркхальтер зазначив, що припинення вогню становило реальну можливість для стійкої стабілізації ситуації. Він також підкреслив важливість роботи міжнародних гуманітарних організацій для полегшення страждань людей, особливо з огляду на наближення зими.

У підсумку, він закликав обидві сторони забезпечити безпеку для життя працівників міжнародних організацій та цивільного населення, а також діяти відповідно до міжнародного права.

Нагадаємо, раніше голова ОБСЄ підтримала прийняття в Україні законів про статус Донбасу та амністії.