ua en ru

Голова ОБСЄ закликав негайно відновити контакти за дотримання мінських угод

Голова ОБСЄ, Президент Швейцарії Дідьє Буркхальтер закликав відновити зусилля щодо дотримання мінських домовленостей щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Голова ОБСЄ, Президент Швейцарії Дідьє Буркхальтер закликав відновити зусилля щодо дотримання мінських домовленостей щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Про це йдеться в прес-релізі, опублікованому на сайті організації.

"Я закликаю всі сторони конфлікту на сході України дотримуватися своїх зобов'язань і без зволікання відновити контакти і консультації, спрямовані на повне дотримання мінських домовленостей по формі і по суті", - заявив Буркхальтер.

Глава ОБСЄ також дав високу оцінку міжнародним зусиллям щодо вирішення українського конфлікту на різних рівнях, включаючи роботу контактної групи з урегулювання кризи, в яку входять представники РФ, Києва, ОБСЄ,а сепаратистів з ДНР і ЛНР.

Зазначимо, цього тижня мало відбутися засідання контактної групи, однак воно кілька разів переносилося і в підсумку так і не відбулося.

При цьому в ОБСЄ зазначали, що на переговорах у Мінську повинні обговорити контактну лінію і відведення важкого озброєння.