ua en ru

Глава ОБСЄ засудив "парад" сепаратистів в Донецьку

Голова ОБСЄ, Президент Швейцарської Конфедерації Дідьє Буркхальтер назвав неприпустимим публічне приниження, якому бойовики в Донецьку піддали полонених українських військових.

Голова ОБСЄ, Президент Швейцарської Конфедерації Дідьє Буркхальтер назвав неприпустимим публічне приниження, якому бойовики в Донецьку піддали полонених українських військових. Про це він заявив у ході виступу Талліні в понеділок, передає прес-служба уряду Швейцарії.

"Давайте не будемо забувати, що сотні людей в Україні все ще взяті в заручники. Вчора ув'язнені піддавалися публічному приниженню, що є порушенням норм міжнародного гуманітарного права. Все це є недопустимим і має бути негайно припинена", - зазначив Буркхальтер.

Він підкреслив, що сьогодні Донецьк є оплотом сепаратистів: "Це місто страху".

Буркхальтер зауважив, що криза виходить далеко за межі України.

"Ця криза призвела до більшої незахищеності для всіх нас. Він приніс велику невпевненість до вас, Естонію та інші країни Балтії. Я повністю розумію ваші тривоги і ваші вимоги в галузі безпеки. Криза також негативно впливає на безпеку всіх інших країн-учасниць ОБСЄ і громадян по всьому світу. Трагічна загибель майже 300 невинних життів на борту малазійського літака є тільки самим прямим і шокуючим доказом цього", - заявив він.