ua en ru

Глава невизнаної Південної Осетії заявив про намір увійти до складу РФ

Глава невизнаної Південної Осетії заявив про намір увійти до складу РФ Фото: Анатолій Бібілов

"Президент" невизнаної республіки заявив, що Південна Осетія увійде до складу РФ

"Президент" самопроголошеної Південної Осетії Анатолій Бібілов заявив, що "республіка" увійде до складу Російської Федерації. Про це він сказав в інтерв'ю BBC.

"Ймовірність, за великим рахунком, стовідсоткова. Тому що ми прекрасно розуміємо, що практично три роки залишилося до моменту, коли ми зможемо сказати, що 100 років минуло з дня поділу осетинського народу. Нам треба зробити все, для того щоб та історична несправедливість, яка сьогодні має місце, щоб цього не було. Всі думають, що "Республіка Південна Осетія" - незалежна держава, але, якщо копнути глибше, ми бачимо цей поділ етносу", - сказав Бібілов.

Він додав, що об'єднання може статися "тільки в складі Росії, з возз'єднанням Північної і Південної Осетії". Це питання, додав Бібілов, обговорювалося під час його недавнього візиту в Москву.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України засуджує проведення 9 квітня 2017 в Цхінвальському регіоні Південній Осетії, Грузія, російським окупаційним режимом так званих "виборів президента" і "референдуму про перейменування цього регіону Грузії на "республіку Південна Осетія - держава Аланія".