ua en ru

Глава німецької розвідки бачить в Росії потенційну загрозу

Глава німецької розвідки бачить в Росії потенційну загрозу Фото: Бруно Каль (bundesregierung.de)

Каль вважає, що РФ прагне повернути собі лідируючу роль на європейському континенті

Глава Федеральної розвідувальної служби Німеччини Бруно Каль бачить в Російській Федерації потенційну загрозу. Про це з посиланням на німецьке видання Süddeutsche Zeitung повідомляє DW.

Так, на думку Каля, на даний момент підстав вважати, що відносини Заходу з РФ покращаться при президенті Володимирі Путіні немає.

"Замість партнера у сфері європейської безпеки ми маємо в Росії, швидше, потенційну загрозу", - сказав він, зазначивши повернення Росії як гравця на світовій політичній арені.

Крім того, він зазначив, що РФ - "незручний сусід", а її "силові амбіції будуть рости". Каль також зазначив, що "не треба плекати надії на питання Криму".

Він також заявив, що після великомасштабних спільних російсько-білоруських військових маневрів німецька розвідка констатувала "вражаючу" модернізацію озброєння та вміння керувати військами.

Каль вважає, що РФ прагне повернути собі лідируючу роль на європейському континенті, "послабити Євросоюз і відштовхнути США, а особливо - вбити між ними клин". Разом з тим, він закликав налагоджувати "тісні зв'язки" з РФ і стежити за тим, щоб контакти з Росією не вичерпалися.

Нагадаємо, в березні поточного року Каль заявляв, що Російська Федерація вдвічі збільшила військову присутність на своєму західному кордоні.