ua en ru

Голова НБУ вважає передчасними розмови про реструктуризацію боргів України перед МВФ і СБ

Голова НБУ вважає передчасними розмови про реструктуризацію боргів України перед МВФ і СБ
Глава Національного банку України Валерія Гонтарєва вважає передчасними розмови про реструктуризацію боргів України перед Міжнародним валютним фондом (МВФ) і Світовим банком (СБ).

Глава Національного банку України Валерія Гонтарєва вважає передчасними розмови про реструктуризацію боргів України перед Міжнародним валютним фондом (МВФ) і Світовим банком (СБ). Про це вона повідомила на Міжнародному інвестиційному форумі в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Багато говорять про необхідність перегляду програми співпраці з МВФ і Світовим банком, зокрема, в питанні реструктуризації зобов'язань. Але поки що рано про це говорити. Всі зобов'язання нами виконуються. Ми повертаємо борги", - заявила Гонтарєва.

За її словами, деякі критикують умови кредитування МВФ і Світового банку, але "програма є програма".

"Ми вже витратили 4,5 млрд дол., тому залишається ще 13,5 млрд дол. Ми повинні продемонструвати ті конкретні проекти, на які будуть спрямовані ці кошти", - підкреслила Гонтарєва.

Нагадаємо, Гонтарєва також виступає за розширення програми співпраці України з Міжнародним валютним фондом та іншими міжнародними організаціями.