ua en ru

Голова НБУ буде призначений лише після співбесіди з усіма фракціями, - Парубій

Голова НБУ буде призначений лише після співбесіди з усіма фракціями, - Парубій Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

Порошенко 18 січня вніс у Раду подання про призначення Якова Смолія главою НБУ

Верховна Рада України призначить нового голову Національного банку України тільки після того, як він пройде співбесіди з усіма фракціями. Про це сьогодні під час брифінгу заявив голова парламенту Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Дійсно вже є подання, але потрібне рішення комітету. Так, я вважаю, що було б правильно, якби кандидатура, яка пропонується на посаду голови Національного банку, змогла відбути зустрічі з усіма фракціями парламенту. Я передбачаю, що рішення комітету може відбутися ще цього тижня", - заявив Парубій.

Голова парламенту зазначив, що винесення питання щодо призначення голови регулятора у сесійну залу стане можливим після рішення комітету і після завершення співбесід з усіма фракціями Верховної Ради України.

Нагадаємо, 18 січня президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проект постанови про звільнення глави Національного банку Валерії Гонтарєвої і проект про призначення на цю посаду Якова Смолія, який на даний момент виконує обов'язки голови НБУ.