ua en ru

Глава Нацгвардії заявив про отримання "суттєвої допомоги від США

Глава Нацгвардії заявив про отримання "суттєвої допомоги від США Фото: Юрій Аллеров (УНІАН)

За його словами, частина цієї допомоги вже в зоні АТО

Глава Національної гвардії України генерал-полковник Юрій Аллеров заявив про отримання "суттєвої допомоги від Сполучених Штатів Америки. Про це він заявив на зустрічі з представниками США і НАТО з питань нацбезпеки, передает прес-служба Нацгвардії.

"Національна гвардія України продовжує розвиватися, в тому числі і завдяки допомозі США. В цьому році ми отримали суттєву допомогу від США і частина цієї допомоги вже знаходиться в зоні АТО. Ми продовжуємо заплановані реформи і стаємо більш ефективними, витривалими і сильними", - сказав він.

Зазначимо, що Аллеров зустрівся зі старшим радником США з питань національної безпеки Койтом Харгусом і радником офісу зв'язку НАТО в Україні з питань реформування сектору безпеки підполковником Ярославом Потою.

У ході зустрічі сторони обговорили напрямки подальшої співпраці у сфері оборонного планування та реформування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України встановив чисельність підлягають призову на строкову службу в Національній гвардії в серпні в кількості 1 тисяча осіб.

"Уряд визначив чисельність громадян, які підлягають призову на строкову військову службу в Національній гвардії України. Згідно з розпорядженням, у серпні 2017 року до Національної гвардії України для проходження строкової військової служби буде відправлено 1000 осіб", - сказано в повідомленні Кабміну.