ua en ru

Голова Народної ради Миргороду Третецький помер в лікарні після нападу невідомих

Екс-мер Миргороду (Полтавська область), голова Народної ради Миргороду, член Центрального проводу Української народної партії (УНП) Василь Третецький помер в лікарні від вогнепального поранення, отриманого 16 березня під час нападу невідомих.

Екс-мер Миргороду (Полтавська область), голова Народної ради Миргороду, член Центрального проводу Української народної партії (УНП) Василь Третецький (на фото) помер в лікарні від вогнепального поранення, отриманого 16 березня під час нападу невідомих. Про це повідомляє прес-служба УНП.

Як повідомляють у прес-службі, 16 березня у Миргороді невідомі спробували викрасти Третецького біля його автомобіля. Коли він почав чинити опір, нападники вистрілили йому в ногу з мисливської рушниці. Через сильну травму та втрату чотирьох літрів крові Третецький останні дев'ять днів пробув у реанімації у вкрай важкому стані.

Напад зловмисників зафіксувала камера спостереження.

Водночас повідомляється, що міліція досі не заявила про те, що встановила особи зловмисників, незважаючи на те, що на стрілку навіть не було маски.

У Українській народній партії пов'язують напад на Третецького з його активною громадсько-політичною діяльністю, зокрема, щодо боротьби з корупцією.

"Василь Пилипович, як професійна людина, зачепив інтереси злочинних угруповань і він викривав цілий ланцюг. Є інформація, але ми не можемо її розголосити, бо іде слідство. Але я точно знаю, що вона зачепить велике коло людей, причетних до цього картелю. Він був не лише у Миргороді, але керувався з Києва" - наголосив голова УНП Олександр Клименко.

59-річний Василь Третецький полковник запасу Збройних сил України. У 1996 і 2000 роках обирався міським головою Миргорода, очолював Асоціацію міст Полтавщини. У 2005-2007 був заступником голови Харківської облдержадміністрації Арсена Авакова. Тривалий час очолював Харківську обласну організацію Української народної партії. Останнім часом займався громадсько-політичною діяльністю на Миргородщині. Також Третецький був активістом та координатором миргородського Євромайдану.