ua en ru

Глава "Нафтогазу": повне перекриття поставок РФ газу Європі малоймовірно, але можливо

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що повне перекриття постачань російського газу європейським країнам є малоймовірним, проте він не виключає такого сценарію.

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що повне перекриття постачань російського газу європейським країнам є малоймовірним, проте він не виключає такого сценарію. Про це він заявив в ефірі програми "Про головне" на Першому національному.

"Прецеденти перекриття поставок газу через український напрямок вже були, двічі, тобто така реальність є. Повне перекриття газу для європейських країн, на нашу думку, є все-таки малоймовірним, хоча і можливим. З економічної точки зору - це буде дуже болісно для "Газпрому", оскільки ця компанія десятками років створювала образ надійного постачальника газу. Подібні дії можуть поставити хрест на цьому образі надовго. Ми сподіваємося, що до цього не дійде. Але враховуючи певну "раціональність" дій російських контрагентів, все може бути", - сказав Коболєв.