ua en ru

Глава МВФ назвала умову для виділення траншу допомоги Україні

Глава МВФ назвала умову для виділення траншу допомоги Україні Фото: Крісталіна Георгієва (www.imf.org)

Україна і МВФ повинні досягти взаєморозуміння в конкретних кроках

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва вважає конструктивним телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським. Однак для виділення чергового траншу кредиту необхідно повне взаєморозуміння.

Про це Георгієва написала у своєму Twitter.

"Конструктивна розмову з президентом України Зеленським про реалізацію програми МВФ, незалежність центрального банку та зусилля по боротьбі з корупцією. Перегляду програми повинно передувати повне взаєморозуміння в діях", - написала вона.

Глава МВФ назвала умову для виділення траншу допомоги Україні

Як повідомляло РБК-Україна, увечері 17 листопада розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва і президент Володимир Зеленський і директор провели телефонну розмову. Сторони обговорили просування до прийняття державного бюджету України на 2021 рік, збереження антикорупційного порядку денного і макроекономічної стабільності в країні.

Зеленський заявив, що команди України і МВФ "мають міцну довіру і тісно працюють, щоб якомога швидше прийняти місію".

Нагадаємо, глава НБУ Кирило Шевченко під час зустрічі в США з директором Європейського департаменту МВФ Альфредом Каммером заявив, що Україна готова до роботи місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) в найкоротші терміни. За результатами роботи місії МВФ може ухвалити рішення про транш кредиту.