ua en ru

Голова МВС доручив підлеглим покращити стандарти у сфері міграційної політики

Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко доручив підлеглим покращити стандарти у сфері міграційної політики. Про це Захарченко заявив сьогодні в ході колегії, передає кореспондент РБК-Україна.

"Аналіз свідчить, що у 80% незаконна міграція через нашу територію невипадкова - це добре організований і роками налагоджений бізнес. Ціни на безпечне перевезення нелегального мігранта через кордон коливаються від 4 до 7 тис. долл. Україна ризикує перетворитися на пункт тривалого перебування незаконних мігрантів, що створює суттєві ризики для держави. Добре відомі останні події в Москві в районі Бірюльово, заворушення на національному ґрунті. З нашого боку слід запровадити такі стандарти у сфері міграційної політики, безпеки документів, охорони кордонів, застосування кримінальних та адміністративних покарань, що є перепусткою до безвізового режиму з Європейським союзом", - заявив Захарченко.

Міністр нагадав, що в структурі міністерства створений департамент боротьби зі злочинами пов'язаними з торгівлею людьми. Захарченко доручив своєму заступнику Віктору Дубовику взяти під особистий контроль і забезпечити ефективну діяльність цього департаменту.

"Ми зобов'язані не допустити будь-яких проявів расизму, конфліктів на етнічному та релігійному ґрунті", - підкреслив Захарченко.