ua en ru

Глава МВС не знає, куди подівся Янукович

Виконуючий обов'язки міністра внутрішніх справ Арсен Аваков не знає, куди подівся екс-Президент Віктор Янукович.

Виконуючий обов'язки міністра внутрішніх справ Арсен Аваков не знає, куди подівся екс-Президент Віктор Янукович. Про це Він розповів журналістам у Верховній Раді, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, ще вночі Янукович перебував у Криму разом з главою Адміністрації Президента Андрієм Клюєвим.

"Вчорашню ніч я разом з (главою СБУ) Валентином Наливайченко провів у Криму, де ми займалися питаннями проблеми Севастополя і Сімферополя, намагалися знайти зниклого екс-Президента країни", - сказав він.

Аваков розповів про графік Януковича в останні дні.

"В останні дні графік Януковича виглядав так: він вилетів з Києва 21 лютого, потім переночував у Харкові в очікуванні делегатів з'їзду Партії регіонів, потім прийняв рішення не брати участі в з'їзді, на вертольоті перелетів в Донецьк, де пересів літак і спробував вилетіти з Донецька. Прикордонна служба перешкодила вильоту Януковича, він вийшов з літака, сів у машину і поїхав у Донецьк в резиденцію, де був кілька годин, потім машинами без супроводу поїхав в Крим, де зупинився в приватній резиденції, не використавши жодної з державних резиденцій", - розповів Аваков.

Аваков і Наливайченко хотіли затримати Януковича.

"Ми їхали з Валентином Наливайченком, тому що ніякого зв'язку ні з ним (Януковичем), ні з його охороною не було. В останній заяві він говорив, що в нього стріляли і на нього нападають. Крім того, ми керувалися деякими рішеннями ГПУ і ми хотіли реалізувати свої повноваження і свої права", - розповів він.

Аваков зазначив, що Янукович відпустив державну охорону і зник у невідомому напрямку.

"Януковичу стало відомо, що прийняті відповідні рішення у Верховній Раді, він знав про те, що летить спеціальний борт, і прийняв для себе рішення о 23:50 за київським часом, він підписав записку, в якій відмовлявся згідно статті закону від державної охорони, у своїй особистій охороні він залишив близько 15 осіб, інших відпустив і передав їм цю записку і всю зброю. Після цього колишній Президент відбув у невідомому напрямку, відключивши всі види зв'язку та телефону", - розповів в.о. міністра внутрішніх справ.

Нагадаємо, 24 лютого МВС оголосило в розшук Януковича.