ua en ru

Глава МВС Італії допустив своє висунення на посаду голови Єврокомісії

Глава МВС Італії допустив своє висунення на посаду голови Єврокомісії Фото: Маттео Сальвини (flickr.com/Politica Italia)

Маттео Сальвіні заявив, що його однодумці в ЄС хочуть, щоб він став наступним головою ЕК

Віце-прем'єр, глава Міністерства внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні заявив, що його однодумці в Європі хочуть, щоб він став наступним головою Європейської комісії (ЄК). Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

"Це правда, багато друзів в європейських країнах просили, вони пропонують мене", - сказав він, додавши, що це є для нього компліментом.

При цьому наголошується, що Сальвіні ще не вирішив, чи буде висувати свою кандидатуру.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що вона хотіла б бачити на посаді голови Єврокомісії представника ФРН. Також одним з імовірних кандидатів є голова фракції Європейської народної партії в Європарламенті, представник Християнсько-соціального союзу Манфред Вебер.

Крім того, в числі можливих кандидатів на пост голови Єврокомісії нинішній міністр економіки і енергетики Петер Альтмайер і міністр оборони Урсула фон дер Ляйен.

Раніше повідомлялося, що депутати Європейського парламенту просять Європейську комісію переглянути процедуру призначення її генерального секретаря Мартіна Зельмайера.

Також повідомлялося, що Європейський парламент затвердив проведення наступних виборів в Євросоюзі 23-26 травня 2019 року.