ua en ru

Глава МВС Іспанії заявив про ліквідацію терористичного осередку в Барселоні

Глава МВС Іспанії заявив про ліквідацію терористичного осередку в Барселоні Фото: прапор Іспанії (Pixabey/jackmac34)

Влада Каталонії вважає, що поки передчасно говорити про повне знищення угруповання

Під час розслідування терактів у Барселоні і Камбрільсі знищено терористичний осередок, відповідальний за ці атаки. Про це заявив у суботу, 19 серпня, міністр внутрішніх справ Іспанії Хуан Ігнасіо Соїдо, передає DW.

Поліція припускає, що терористична мережа складалася з 12 осіб, п'ятеро з яких були вбиті після нападу в Камбрільсі, четверо були затримані.

Ведуться пошуки ще трьох терористів.

Також повідомляється, що після терактів у Каталонії Мадрид не має наміру підвищувати рівень терористичної загрози до максимального, хоча, зі слів глави МВС Іспанії, після терактів 17 серпня посилено заходи безпеки по всій країні.

Про які саме заходи йдеться, Соїдо не повідомив.

Водночас, зі слів представника каталонських правоохоронних органів Альберта Оліва, ставити крапку в цій справі поки рано.

"Ми поінформуємо, коли вважатимемо осередок знищеним", - заявив він.

Міністр внутрішніх справ Каталонії Жоакім Форн також попередив, що два чи три підозрюваних все ще перебувають у розшуку, що не дає змоги казати про повну ліквідацію злочинного угруповання.

Каталонські поліцейські проводять розслідування спільно з Національною поліцією Іспанії і воєнізованими формуваннями Цивільної гвардії країни.

Нагадаємо, за інформацією іспанських ЗМІ, у терористів, які вчинили 17 серпня серію терактів у Іспанії, спочатку, крім вулиці Рамбла, було ще дві мети атаки в Барселоні.