ua en ru

Російський міністр вибачився за вживання допінгу спортсменами РФ

Російський міністр вибачився за вживання допінгу спортсменами РФ Фото: Віталій Мутко стверджує, що йому "соромно за них"

У РФ визнали, шо російські атлети "намагалися обдурити весь світ"

Міністр спорту РФ Віталій Мутко вибачився за вживання допінгу російськими атлетами, "які намагалися обдурити нас і весь світ". Про йдеться в його колонці у The Sunday Times, опублікованій 15 травня.

За словами міністра, спортивному керівництву "соромно за них".

"Серйозні помилки були зроблені керівництвом федерації поряд зі спортсменами і тренерами, які порушили антидопінгові правила, що мають фундаментальне значення для спорту, і проігнорували принцип чесної гри. Зробимо уточнення. Нам соромно за них", - заявив Мутко.

Глава Мінспорту підкреслив, що Росія прагне "підтримувати найвищі стандарти в області спорту і протистоїть всьому, що ставить під загрозу олімпійські цінності".


"Нам дуже шкода, що спортсмени, які намагалися обдурити нас і світ, не були спіймані (на порушеннях) раніше", - зазначив він.

За словами Мутко, відсторонення російських спортсменів від участі в Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро було б "несправедливим і невідповідним". Міністр перерахував "три важливі причини", що підтверджують його слова.

По-перше, він підкреслив, що через вчинки інших людей не повинні страждати "чисті", які не брали допінг спортсмени. По-друге, Мутко відзначив, що проблема допінгу поширена не тільки в Росії. Третя причина, "яка повинна переконати навіть найзатятіших критиків", це взаємодія Росії з WADA у вирішенні проблем із допінгом.

Нагадаємо, у листопаді 2015 року Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) виступило з доповіддю, в якій стверджувалося, що в роботу Московського антидопінгового центру активно втручалася ФСБ, а керівник лабораторії Григорій Родченков перед перевіркою WADA особисто дав вказівки знищити 1417 допінг-проб спортсменів.