ua en ru

Глава МОЗ України має намір віддати перевагу роботу нардепом

Відсторонений від повноважень міністра охорони здоров'я Олег Мусій планує віддати перевагу роботі у Верховній Раді України, а не посаду міністра.

Відсторонений від повноважень міністра охорони здоров'я Олег Мусій планує віддати перевагу роботі у Верховній Раді України, а не посаду міністра. Про це Мусій заявив журналістам перед судовим засіданням, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я приступлю до виконання повноважень на посаді в разі скасування судом рішення про відсторонення). А потім у відповідності з законом про народних депутатів, я подам заяву про те, що я буду працювати в Верховній Раді, і буду працювати у Верховній Раді",- заявив Мусій.

Мусій зазначив, що в даний час він відсторонений від повноважень, але є чинним міністром охорони здоров'я.

"Я відсторонений від повноважень, я є чинним міністром охорони здоров'я. Єдине, що я зараз без повноважень на підставі незаконного, з моєї точки зору, рішення Кабінету міністрів",- додав Мусій.

Нагадаємо, 1 жовтня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вирішив відсторонити від посади міністра охорони здоров'я України Олега Мусія та його заступника Руслана Салютина через проблеми з держзакупівлею ліків. Мусій вирішив оскаржити в суді своє звільнення.

За підсумками виборів 26 жовтня він переміг на виборах Верховної Ради України в одномандатному виборчому окрузі №124 у Львівській області.