ua en ru

Глава МОЗ Мусій заперечує, що подав у відставку

Міністр охорони здоров'я України Олег Мусій заперечує, що подав у відставку

Міністр охорони здоров'я України Олег Мусій (на фото) заперечує, що подав у відставку. Про це він заявив РБК-Україна.

"Я не подавав у відставку. Це неправда. Я зараз не в Києві, наближаюся до зони бойових дій, тому поки не можу перевірити інформацію. Але перевірю. Схоже, що якась чергова провокація, щоб мене дискредитувати. Кажуть, що з'явився якийсь документ. Мені треба перевірити. Іноді приймаються рішення за спиною. У нас все може бути. Але мені треба ще перевірити", - заявив Мусій.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що прем'єр Арсеній Яценюк нібито відправив Мусія у відставку. Зокрема, опубліковано відповідне розпорядження Кабміну. Воно, правда, датоване 25 липня 2014 р. Копію розпорядження Кабміну оприлюднило видання 112.ua.

Глава МОЗ Мусій заперечує, що подав у відставку

Нагадаємо, 20 червня 2014 р. Мусій відмовився прийти у Верховну Раду на годину запитань до уряду, пославшись на проблеми зі здоров'ям. Спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов у свою чергу заявив, що доручить профільному комітету Ради розглянути питання здатності Мусія очолювати міністерство. Турчинов зазначив, що оскільки стан здоров'я Мусія не дає йому можливості відвідувати засідання профільного комітету і Ради, то, можливо, потрібен інший міністр, стан здоров'я якого дозволить займатися охороною здоров'я в Україні.