ua en ru

Глава Міносвіти України пригрозив університетам ліквідацією за схвалення неякісних підручників

Міністр освіти і науки України Сергій Квіт пригрозив університетам ліквідацією за схвалення їх радами неякісних підручників.

Міністр освіти і науки України Сергій Квіт пригрозив університетам ліквідацією за схвалення їх радами неякісних підручників. Про це Квіт заявив на зустрічі з видавцями, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я підкреслю, що ми відмовилися від надання грифів (згода Міносвіти на випуск підручників, - ред.), його не буде, цього грифування. І тут є кілька моментів: є підручники для шкіл і для вузів. Підручники для вузів будуть грифоваться або схвалюватися до друку тільки вченими радами цих вузів. Якщо вчені ради цих університетів будуть схвалювати неякісні підручники, ми будемо ставити питання про доцільність існування таких університетів. Бо університетів у нас забагато", - заявив Квіт.

Крім того, в Міносвіти планують заснувати експертна рада з відбору підручників для середньої школи.

"Важче зі шкільними підручниками. І наша позиція така, що професійний відбір підручників не повинні робити чиновники. Тому варто створити експертну раду для вирішення цих завдань", - підкреслив глава Міносвіти.