ua en ru

Австралія слідом за США звинуватила Росію в атаках з допомогою вірусу NotPetya

Австралія слідом за США звинуватила Росію в атаках з допомогою вірусу NotPetya Фото: автралійський прапор (pixabay.com)

Австралійський уряд засуджує поведінку Росії, яка створює серйозні ризики для світової економіки

Уряд Австралії приєдналося до урядів Сполучених Штатів та Сполученого Королівства, засудивши використання Росією вірусу NotPetya для атаки на інфраструктуру і бізнес в червні 2017 року. Про це зазначається в заяві міністра у справах правоохоронних органів і кібербезпеки Енгуса Тейлора.

Грунтуючись на радах австралійських спецслужб, а також на основі консультацій з Сполученими Штатами та Сполученим Королівством, австралійський уряд визначив, що відповідальність за інцидент несуть російські державні спонсори.

У заяві йдеться, що вірус NotPetya перервав нормальне функціонування банків, аеропортів і метрополітену в Україні. У той час як основний вплив відчувався в Україні, шкідливе ПО поширилося по всьому світу, що відобразилося на роботі ряду великих міжнародних компаній, що привело до збитку у сотні мільйонів доларів.

"Австралійський уряд засуджує поведінку Росії, яка створює серйозні ризики для світової економіки, державних операцій і послуг, ділової активності, безпеки і добробуту окремих осіб", - повідомляє Енгус Тейлор.

Наголошується, що уряд прагне забезпечити, щоб австралійський державний сектор, підприємства та спільнота були готові до розвитку кібер-загроз.

Нагадаємо, Білий дім звинуватив Росію в організації атак вірусу NotPetya.