ua en ru

Голова Міноборони Франції пішла у відставку через загрозу корупційного скандалу

Голова Міноборони Франції пішла у відставку через загрозу корупційного скандалу Фото: міністр оборони Франції Сільві Гулар (facebook.com/sgoulard)

Сільві Гулар пояснила відставку небажанням компрометувати новий уряд

Голова Міністерства оборони Франції Сільві Гулар пішла у відставку із-за загрози розслідування фінансів її партії MoDem, повідомляє Reuters.

"Захист - це складний кейс. Честь наших армій, честь наших чоловіків і жінок, які служать і які ризикують своїми життями, не слід змішувати з протиріччями, які не мають до них ніякого відношення", - сказала вона в заяві.

Гулар є членом центристської партії MoDem, яка приєдналася до партії президента Еммануеля Макрона на президентських виборах і виборах в законодавчі органи, але тепер вона стикається з розслідуванням того, як вона наймала помічників в європейському парламенті.

Прокуратура Парижа на початку червня розпочала попереднє розслідування щодо членів партії MoDem. Прокуратура перевіряє, яким чином були використані кошти, і чи дійсно виконували помічники європейських депутатів свою роботу.

Нагадаємо, Макрон призначив членів кількох партій міністрами після того, як у травні був обраний президентом. Його партія LREM виграла парламентські вибори в неділю, і їм не потрібні голоси законодавців MoDem, щоб отримати парламентську більшість.