ua en ru

Глава Мінфіну РФ пояснив затримку з подачею позову до України

Глава Мінфіну РФ пояснив затримку з подачею позову до України Фото: Антон Силуанов

Силуанов додав, що переговори затягнулися не з вини Росії

Російська Федерація поки не подала в міжнародний суд позов до України, яка допустила дефолт за євробондами на три мільярди доларів, з-за тривалих переговорів з піклувальником. Про це заявив глава Міністерства фінансів РФ Антон Силуанов, передає "Інтерфакс".

Силуанов додав, що переговори затягнулися не з вини Росії.

Нагадаємо, 31 грудня Міністерство фінансів РФ ініціювало процедури для початку судового розгляди з Україною за фактом несплати боргу.

21 грудня 2015 року російський Мінфін повідомив, що Україна не здійснила платіж в рахунок погашення боргу Росії три мільярди доларів. У відомстві тоді відзначили, що формальний дефолт України настане 31 грудня після закінчення так званого пільгового періоду, під час якого у Києва ще є можливість здійснити платіж.

18 грудня уряд України ввів мораторій на виплату Росії трьох мільярдів доларів боргу за випущеними в 2013 році єврооблігаціями. Цей крок Москва оцінила як офіційно визнаний дефолт і заявила, що буде домагатися виплати боргу через суд. Міністр економічного розвитку Олексій Улюкаєв оцінював шанси РФ виграти суд у 100 відсотків.