ua en ru

Глава Мінфіну Індонезії підтримав кандидатуру Крістін Лагард на пост глави МВФ

Міністр фінансів Індонезії Агус Дермаван Вінтарто Мартовардойо підтримав кандидатуру міністра економіки і фінансів Франції Крістін Лагард на пост глави Міжнародного валютного фонду (МВФ), передає РБК. Свою позицію Мартовардойо озвучив журналістам у кулуарах Всесвітнього економічного форуму в Джакарті.
"Вона (Лагард) великий професіонал і має необхідний досвід", - цитує Reuters заяву індонезійського міністра. "Я підтримую Францію", - додав він.
Крістін Лагард - одна із фаворитів у боротьбі за посаду директора-розпорядника МВФ. Проте висловлюються думки, що новим головою організації повинен стати представник країни з економікою, що розвивається, наприклад, ПАР. Раніше МВФ завжди очолювали європейці. Лагард висунула свою кандидатуру на пост директора-розпорядника МВФ 25 травня 2011 р.
Попередній глава МВФ Домінік Стросс-Кан 14 травня 2011 р. був звинувачений у спробі згвалтування в Нью-Йорку. На даний момент він перебуває під домашнім арештом у Нью-Йорку, у його справі триває судовий розгляд. Стросс-Кан заперечує всі звинувачення, висунуті на його адресу. Тим не менш 19 травня 2011 р. було оголошено, що він іде з посади директора - розпорядника МВФ.