ua en ru

Голова МінАТО назвав першочергові завдання для відновлення Донбасу

Голова МінАТО назвав першочергові завдання для відновлення Донбасу Фото: Черниш назвав першочергові завдання для відновлення Донбасу

Черниш назвав три компоненти для відновлення регіону

Голова Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш назвав першочергові завдання для відновлення Донбасу. Про це він розповів в інтерв’ю виданню "Голос України".

"Перший компонент. Реконструкція і відбудова критично важливих об’єктів соціальної інфраструктури, відновлення пріоритетних соціальних послуг. Короткострокова соціальна підтрика. Ліквідація шкоди довкіллю", - сказав Черниш.

Урядовець зазначив, що другий компонент – це економічне відновлення.

"Короткострокові та тимчасові робочі місця. Звичайно, довгострокові було б краще. Але ж це зараз треба вирішити… Далі – спроможність у сфері економічного планування на місцях. Відновлення діяльності дрібних і малих підприємств. Відновлення фінансових послуг", - сказав він.


Черниш також розповів про третій компонент.

"Соціальна стійкість, розбудова миру та громадська безпека. Переселення та стійкість приймаючих громад. Реінтеграція тих, хто повертається. Примирення і розвиток довіри. Захист населення, ураженого конфліктом. Доступ до правосуддя", - пояснив міністр.

Нагадаємо, Черниш заявив, що для повноцінної роботи міністерства не вистачає засобів.