ua en ru

Голова МінАТО Черниш наполягає на зміні порядку перетину лінії розмежування

Голова МінАТО Черниш наполягає на зміні порядку перетину лінії розмежування Фото: Вадим Черниш

Питання належного облаштування КПП має бути винесене на розгляд Кабміну

Голова Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш наполягає на зміні порядку перетину лінії розмежування. Про це передає прес-служба МінАТО.

Зазначається, що на КПВВ "Чонгар" є проблеми з обслуговуванням людей і транспортних засобів. Також бракує стаціонарних місць, павільйонів для здійснення паспортного контролю для осіб, які переходять лінію розмежування пішки.

"На жаль, на двох контрольно-пропускних пунктах відсутні туалети, а також мобільний банкінг, медпункти, немає представників ДСНС, відсутні тенти, які б захищали людей від опадів, чи спеки влітку", - сказано в повідомленні.

На думку Черниша, питання належного облаштування контрольно-пропускних пунктів має бути винесене на розгляд Кабінету міністрів України, аби ситуацію можна було якнайшвидше змінити.

Крім того, під час зустрічі з громадянами, які перетинають лінію розмежування, представникам Міністерства розповіли про проблеми з перевезенням тварин і деяких товарів. Тому внесення змін до порядку перетину лінії розмежування та переліку товарів є вкрай необхідним і терміновим.

Нагадаємо, заступник міністра у справах окупованих територій Георгій Тука заявив, що на контрольно-пропускних пунктах по лінії розмежування в зоні АТО фіксується низький рівень безпеки.