ua en ru

Глава МЗС Угорщини виступив за скасування санкцій проти Росії

Глава МЗС Угорщини виступив за скасування санкцій проти Росії Фото: Петер Сиятро прокоментував санкції проти Росії

Сиятро вважає санкції проти Росії "марними"

Глава Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сиятро заявив, що санкції проти Росії необхідно скасувати. Про це він сказав в інтерв'ю Reuters.

Як повідомляється, Угорщина виступає за тісніші зв'язки з Росією, а також очікує поліпшення відносин з США при президенті Дональді Трампі.

Так, напередодні візиту президента РФ Володимира Путіна в Будапешт, Сиятро заявив, що санкції проти Росії, введені Євросоюзом, є "неефективними" і повинні бути скасовані.

"Позиція Угорщини щодо санкцій у тому, що вони марні...Ми повинні радіти тому, що економіка Росії падає? Ні, ми шкодуємо про це", - сказав він, додавши, що Будапешт не розглядає Москву як загрозу.

Крім того, Сиятро заявив, що Росія не буде атакувати держави-члени НАТО.

"Я не вважаю Росію загрозою для Угорщини. Я розумію і поважаю те, що у наших польських друзів, прибалтійських друзів інша позиція з цього питання... Росія не буде атакувати держави-члени НАТО. Я не думаю, що це було б в інтересах Росії", - заявив він.

Він також заявив про плани розширення співробітництва з РФ в галузі поставок природного газу. Ця тема буде обговорюватися в ході візиту Путіна в Будапешт 2 лютого.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що радник Дональда Трампа Келліенн Конвей повідомила, що можливість зняття санкцій з Росії розглядається.