ua en ru

Глава МЗС Великобританії: Росія посилює конфлікт у Сирії

Глава МЗС Великобританії: Росія посилює конфлікт у Сирії Фото: глава МЗС Британії Філіп Хаммонд

На думку дипломата, Росії лише розпалює громадянську війну в Сирії

Дії Росії в Сирії лише розпалює громадянську війну в країні, підриваючи всі зусилля Заходу з пошуку політичного вирішення кризи. Про це заявив міністр закордонних справ Великобританії Філіп Хаммонд, передає Reuters.

За словами Хаммонда, Росія здійснює нальоти на супротивників терористичної організації "Ісламської держави", таким чином зміцнюючи позиції Башара Асада і посилюють позиції "Ісламської держави".

"Росіяни кажуть, давайте вести переговори, і після цього всі говорять, говорять і говорять. Проблема в тому, що поки вони говорять, вони продовжують завдавати авіаудари і підтримувати Асада. Росіяни кажуть, що хочуть знищити ІДІЛ, але вони бомблять не ІДІЛ, а помірковану опозицію ", - сказав він в інтерв'ю Reuters.

Глава МЗС Британії зізнався, що "прочитати" російського президента Росії Володимира Путіна неможливо.

"Я вивчав, спостерігаючи за Путіним, будучи спочатку в якості міністра оборони, а потім в якості глави МЗС, що, скільки не дивіться, нічого не побачите - абсолютно непроникний", - заявив він.

Нагадаємо, Росія почала повітряну операцію в Сирії 30 вересня. Правозахисники та представники західних країн неодноразово звинувачували Москви в нанесенні ударів не тільки по позиціях бойовиків, але і з позицій так званої помірної опозиції, а також по мирним жителям. Російські влади ці відомості відкидають.

29 січня 2016 року в штаб-квартирі ООН в Женеві стартували переговори по врегулюванню сирійського кризи. Переговори повинні стати першими за п'ятирічну історію конфлікту в Сирії, що забрав життя, за даними ООН, понад 250 тис. осіб. Попередній підсумок переговорів буде підведено на зустрічі віденської групи 11 лютого.