ua en ru

Голова МЗС Великобританії скасував візит до Росії у зв'язку з подіями у Сирії

Голова МЗС Великобританії скасував візит до Росії у зв'язку з подіями у Сирії Фото: міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон

Джонсон висловив жаль у зв'язку з тим, що Росія продовжує підтримувати режим Башара Асада

Міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон скасував свій візит у Російську Федерацію, що був запланований на 10 квітня. Про це йдеться в заяві Джонсона, розміщеній на сайті Міністерства закордонних справ Великобританії.

"Події в Сирії докорінно змінили ситуацію. Моїм пріоритетом зараз є продовження контактів з США та іншими країнами напередодні зустрічі "Великої сімки" 10-11 квітня для створення скоординованої міжнародної підтримки припинення вогню на місцях і активізації політичного процесу", - йдеться в заяві.

Також Джонсон зазначає, що державний секретар США Рекс Тіллерсон відвідає Москву після зустрічі "Великої сімки", як і планувалося раніше, щоб передати "чітке і скоординоване послання російській стороні".

Джонсон висловив жаль у зв'язку з тим, що Росія продовжує підтримувати режим Башара Асада, незважаючи на застосування хімічної зброї проти мирних громадян.

Міністр закликає Росію зробити все можливе для політичного врегулювання ситуації в Сирії, а також співпрацювати з міжнародним співтовариством, щоб "гарантувати, що шокуючі події минулого тижня ніколи не повторяться".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Великобританія повністю підтримує рішення Сполучених Штатів Америки (США) про ракетний удар по авіабазі в Сирії у відповідь на застосування хімічної зброї проти мирного населення.