ua en ru

Глава МЗС РФ вбачає в риториці прихильників Евромайдана антисемітські та расистські заклики

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вбачає в риториці прихильників Евромайдана антисемітські та расистські заклики.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров (на фото) вбачає в риториці прихильників Евромайдана антисемітські та расистські заклики. Про це він написав у своїй статті для видання "Комерсант".

"Не можна не бачити, що в діях антиурядових сил на Україні все активніше проявляються націоналістичні, екстремістські настрої, антиросійська риторика певних кіл змикається з антисемітськими, расистськими закликами", - зазначає міністр.

Тобто, за його словами, поряд із владою України і підтримуваними західними державами лідерами опозиції виникають інші сили.

"Які, по суті, ніким не контролюються і, схоже, не збираються дотримуватися цивілізованих стандартів поведінки. При цьому питання про інтеграційні пріоритети відходить на другий план, затуляється все більш радикальними гаслами, які не мають нічого спільного з європейською культурою", - вважає Лавров.

На його думку, спроби розділити сторони конфлікту на "хорошу" опозицію і "погане" уряд - недалекоглядні. "У цьому зв'язку пригадується східна мудрість: той, хто живе в скляному будинку, не повинен кидатися камінням", - зазначає міністр.

Нагадаємо, в Україні з 21 листопада 2013 р. проходять акції на підтримку євроінтеграції України, що отримали назву Євромайдан. Приводом для початку акцій послужив відмова Кабміну підписувати у листопаді 2013 р. угоду про асоціацію України з ЄС.