ua en ru

Глава МЗС Польщі: Українській владі не вдалося переконати світове співтовариство в демократичності рішення щодо Тимошенко

Українській владі не вдалося переконати світову спільноту про те, що рішення про вирок екс-прем'єр-міністра, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко було демократичним. Про це під час брифінгу заявив міністр закордонних справ Республіки Польща Радослав Сікорський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якби мене запитали, чи українській владі вдалося переконати світову думку про те, що рішення щодо Тимошенко... було демократичним, не вдалося", - сказав Сікорський.

При цьому він додав, що справа Тимошенко є внутрішньою справою держави.

"В нас складається певне відчуття, що ми не використовуємо всіх шансів, але прошу не сподіватись на мене, що я буду втручатися у внутрішні справи дружньої нам держави", - додав глава МЗС Польщі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ПАРЄ на своєму засіданні 26 січня прийняла резолюцію про стан демократії в Україні, в якій йде мова про можливе введення санкцій щодо України, якщо вимоги ПАРЄ щодо кримінального переслідування колишніх членів уряду не будуть виконані.