ua en ru

Глава МЗС Польщі закликав активістів Євромайдану звільнити адмінбудівлі, - Кожара

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський закликав активістів Євромайдану звільнити адміністративні будівлі.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський закликав активістів Євромайдану звільнити адміністративні будівлі. Про це у своєму блозі написав глава українського зовнішньополітичного відомства Леонід Кожара.

"Позитивно відзначив останні дії влади і мій колега Радослав Сікорський. Ми говорили з ним, поміж іншим, про реформи та міжнародну фінансову допомогу Україні. До речі, до його порад щодо необхідності звільнення урядових будівель було б варто прислухатись опозиційним силам", - написав Кожара.

Підводячи підсумки Мюнхенської конференції з питань безпеки, що пройшла 31 січня - 2 лютого, український міністр зауважив, що в її рамках він провів загалом 15 "непростих" зустрічей з іноземними політиками.

"В ході розмов постійно наголошував на готовності керівництва держави до продовження тісного діалогу з опозицією задля досягнення стабілізації внутрішньополітичної ситуації в країні", - зазначив він.

При цьому Кожара ще раз підкреслив невідворотність курсу європейської інтеграції України.

"Чимало політиків як в Україні, так і за кордоном розцінили дії уряду щодо призупинки процесу підготовки до підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС, як відмову від європейського курсу. Ці звинувачення не мають нічого спільного з реальністю - європейський вибір України залишається незмінним, а європейська інтеграція для нас - насамперед комплекс внутрішніх реформ", - додав він.