ua en ru

Глава МЗС Ізраїлю: Влада країни не допустить прямого постачання гуманітарних вантажів у сектор Газа.

Ізраїль не допустить прямого постачання гуманітарних вантажів у сектор Газа, заявив міністр закордонних справ Ізраїлю Авігдор Ліберман. Він зазначив, що влада не має наміру пропускати жодне судно, "яке буде загрожувати суверенітету нашої країни", передає РБК з посиланням на Associated Press.
За його словами, "у судна Rachel Corrie немає шансів дістатися до узбережжя Гази". Глава МЗС уточнив, що Ізраїль наполягає на розвантаження судна в Ашдоді, і попереджає, що у нього немає шансів прорвати блокаду палестинського анклаву. А.Ліберман запропонував розвантажити судно і в разі, якщо там немає заборонених товарів і зброї, доставити все самостійно в Газу.
Нагадаємо, вранці 31 травня ізраїльські військові в міжнародних водах напали на турецьке судно, що перебувало в складі флотилії з гуманітарною допомогою, яка включала в тому числі заборонені до ввезення в Газу будівельні матеріали. За неофіційними даними, втрати склали 19 осіб. Більше 600 активістів були арештовані і відправлені в ізраїльські в'язниці після допитів. Ізраїльська армія виправдала застосування сили в ході захоплення судна тим, що активісти атакували військових з ножами і палицями.
Rachel Corrie не йшов у складі "Флотилії свободи" через технічні проблеми і тепер має намір самостійно досягти узбережжя Гази.