ua en ru

Глава МЗС Греції подав у відставку

Глава МЗС Греції подав у відставку Фото: Нікос Котзиас (mfa.gr)

Котзіас подав у відставку після суперечки на засіданні уряду з міністром оборони

Глава МЗС Греції Нікос Котзіас подав у відставку на наступний день після суперечки на засіданні уряду з міністром оборони. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Ekathimerini.

Як повідомляє видання, Котзіас був засмучений тим фактом, що прем'єр Алексіс Ціпрас не підтримав його в суперечці з міністром оборони Паносом Каменосом.

Під час засідання уряду у вівторок, Каменос звинуватив Котзіаса в тому, що він неправильно керував таємними фондами МЗС і був людиною американського мільярдера-фінансиста Джорджа Сорроса. Помічники, близькі до міністра закордонних справ, заявили, що він був "глибоко ображений звинуваченнями".

У міністрів також спостерігалися розбіжності у поглядах щодо угоди з Македонією. Зокрема, Котзіас, який брав участь у підписанні угоди, критикував Каменоса, який пропонував альтернативну угоду.

Раніше повідомлялося, що парламент Македонії проголосує за конституційні поправки, якими передбачається зміна назви країни на Північну Македонію.

Нагадаємо, МВС Македонії початок розслідування через загроз, які отримують опозиційні депутати, схильні підтримати угоду з Грецією про зміну назви.