ua en ru

Глава МЗС Німеччини виступив проти методів залякування у відносинах з Росією

Глава МЗС Німеччини виступив проти методів залякування у відносинах з Росією Фото: Зігмар Габріель (flickr.com/osce_smmu)

Габріель не вірить в ефективність методів залякування Росії

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель вважає, що у відносинах з Російською Федерацією не можна діяти тільки методами залякування. Про це він написав у колонці для газети Rheinische Post.

Зокрема, Габріель підкреслив, що анексія Криму і військова агресія на Донбасі підірвали відносини між західними країнами та Росією, однак Заходу не варто керуватися виключно методами залякування.

"Військові конфлікти в XXI столітті підкотилися ближче до Німеччини. Анексія Криму Росією, що суперечить міжнародному праву, та ситуація на сході України дуже сильно підірвали довіру. І правильно, що НАТО відреагувало на це", - зазначив Габріель і додав, що підрозділ німецької армії дислокується в Литві на східному кордоні альянсу.

За його словами, методи залякування у відносинах Росії будуть тільки погіршувати ситуацію.

"Але якщо ми будемо слідувати виключно логіці залякування, ми будемо сприяти ескалації. Не можна склавши руки спостерігати, як європейська архітектура безпеки загрожує перетворитися на купу руїн застарілих, розірваних договорів. Необхідні спільні зусилля по контролю за озброєннями. Це піде на користь, як Європі, так і Росії", - додав Габріель.

Нагадаємо, раніше МЗС Німеччини заявив про пріоритет перемир'я на Донбасі над дебатами по Криму. Габріель також зазначив, що перемир'я на Донбасі є головною умовою для ослаблення напруженості у відносинах з Росією.