ua en ru

Глава МЗС Німеччини пропонує провести завтра в Берліні зустріч з главами МЗС України, Франції та РФ

Глава Міністерства закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер в ході проведеного сьогодні телефонної розмови з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим запропонував провести завтра, 2 липня у Берліні зустріч глав зовнішньополітичних відомств України, Німеччини, Франції та РФ.

Глава Міністерства закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер (на фото) в ході проведеного сьогодні телефонної розмови з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим запропонував провести завтра, 2 липня у Берліні зустріч глав зовнішньополітичних відомств України, Німеччини, Франції та РФ. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС РФ.

"В продовження зусиль щодо повернення ситуації в переговорне русло було підтримано пропозицію Штайнмайера про проведення в Берліні 2 липня зустрічі глави мзс Росії, Німеччини, Франції та України", - йдеться в повідомленні МЗС РФ.

Сьогодні народний депутат від партії "Удар", уповноважений Президента України з врегулювання ситуації в східних регіонах країни Ірина Геращенко повідомила журналістам у кулуарах парламенту, що наступне засідання тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі може відбутися в Мінську (Білорусь).

Нагадаємо, з 1 липня Порошенко відновив антитерористичну операцію на Донбасі. Термін перемир'я між силами АТО і бойовиками в Донецькій і Луганській областях закінчився 30 червня в 22:00.

Раніше, 20 червня Порошенко оголосив про припинення вогню силами АТО в односторонньому порядку, щоб дати можливість бойовикам роззброїтися.