ua en ru

Глава МЗС Німеччини назвав конфлікт на Донбасі пожежонебезпечним

Глава МЗС Німеччини назвав конфлікт на Донбасі пожежонебезпечним Фото: Зігмар Габріель (фото з відкритих джерел)

Політик схвалив недавній обмін полоненими

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель вважає, що конфлікт на сході України не є замороженим, а виглядає пожежонебезпечним. Про це він сказав перед відльотом до Києва, повідомляє прес-служба МЗС Німеччини.

"У минулому році ми стали свідками місяців найбільшого з моменту підписання Мінських угод насильства на сході України. На Донбасі все ще дуже багато пострілів. В регіоні ще дуже багато важкої зброї", - заявив Габріель.

Він підкреслив, що обмін полоненими, який відбувся перед новорічними святами, а також досягнуті домовленості про перемир'я в переддень Різдва вселяють надію.

"Так треба продовжувати. Тому я сьогодні лечу в Київ, а завтра до Маріуполя, щоб показати людям в Україні: Ми не кидаємо вас напризволяще. Для нас цей конфлікт не заморожений, ні забутий, навпаки, він дуже актуальний і пожежонебезпечний. Ми і надалі робити все для того, щоб знайти рішення цієї кризи, яке б нарешті принесло мир в цей регіон ", - підкреслив Габріель.

Як повідомляє МЗС Німеччини, програма візиту міністра включає політичні переговори, зокрема з міністром закордонних справ Павлом Климкиным і членами міжнародної спостережної місії ОБСЄ на сході України.

Предметом переговорів з українською владою буде також курс реформ в Україні, зокрема, боротьба з корупцією.

Нагадаємо, радник президента Сполучених Штатів Америки (США) Дональда Трампа Герберт Макмастер звинуватив Російську Федерацію (РФ) в "витонченої підривної кампанії".