ua en ru

Глава МЗС Німеччини сподівається на переговори по Україні на вищому рівні

Глава МЗС Німеччини сподівається на переговори по Україні на вищому рівні Фото: Зіґмар Ґабріель сподівається на зустріч лідерів "нормандської четвірки"

Зіґмар Ґабріель і Володимир Путін зустрілися віч-на-віч і обговорили конфлікт в Україні

Глава Міністерства закордонних справ Німеччини Зіґмар Ґабріель висловив сподівання, що посередницькі переговори щодо України в нормандському форматі продовжаться на найвищому рівні, "аж до рівня глав держав і урядів". Про це він заявив після зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним 2 червня, передає DW.

Зазначено, що Путін пізно ввечері 2 червня прийняв за робочою вечерею у своїй резиденції в Стрельні Ґабріеля і колишнього канцлера ФРН Ґергарда Шредера, які прибули для участі в Петербурзькому міжнародному економічному форумі.

Повідомляється, що перед цим Путін і Ґабріель зустрілися віч-на-віч і, серед іншого, обговорили конфлікт в Україні.

"Після закінчення зустрічі глава МЗС ФРН висловив надію на те, що посередницькі переговори щодо України в нормандському форматі продовжаться на найвищому рівні, аж до рівня глав держав і урядів", - йдеться в повідомленні.

Напередодні переговорів із Путіним Ґабріель висловив сподівання, що ця зустріч дозволить домогтися прогресу в справі встановлення перемир'я на сході України.

"Ми не досягнемо прориву, але хочемо продовжувати переговори про це", - сказав Ґабріель.

Свій приїзд на петербурзький форум він пояснив тим, що "вести діалог необхідно саме у важкі часи". Водночас німецький міністр підкреслив, що нинішні розбіжності з США, у тому числі щодо захисту клімату, не є для Берліна причиною шукати близькості з Москвою.

"Поліпшення відносин із Росією, безумовно, необхідне. Однак це не має нічого спільного з питанням про те, як будуть розвиватися події в США", - заявив глава МЗС Німеччини.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві закордонних справ України припустили, що зустріч глав країн "нормандської четвірки" може відбутися цього літа.