ua en ru

Глава МЗС Франції: найгіршим сценарієм для України є призупинення курсу реформ

Глава МЗС Франції: найгіршим сценарієм для України є призупинення курсу реформ Фото: міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро

При цьому він запевнив, що Європа буде продовжувати підтримувати Україну на шляху реформ

Ситуація на сході України залишається невирішеною. Про це заявив міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро, передає кореспондент РБК України.

"Ситуація залишається складною, ситуації не є вирішеною на сході України, але ми переконані, що вихід існує. Це полягає в тому, щоб забезпечити дотримання припинення вогню і просувати далі мінський процес. Всі країни повинні взяти на себе відповідні обов'язки. Контекст політичної кризи в Києві, звісно, не полегшує ситуацію, ми, звичайно, згадували про це в наших бесідах, ми визнаємо, що український уряд за останні 14 місяців здійснив чимало реформ, але кількість робіт на шляху залишається великим. І для цього потрібно уряд, яке здатне йти вперед, а також гідний і ефективний парламент, який приймає закони для процвітання України", - заявив Еро.

При цьому він запевнив, що Європа буде продовжувати підтримувати Україну на шляху реформ.

"Найгіршим сценарієм для України залишитися посередині цього броду, в цій ситуації, яку ми констатуємо на сьогоднішній день, реформи, які задіяні наполовину, і перспектива яка не має перспектив на Донбасі. Тобто зараз ми знаходимося в ключовій точці", - додав глава МЗС Франції.

Нагадаємо, 22 лютого Штайнмайер і Еро прибутку з офіційним дводенним візитом в столицю України де проводять переговори з керівництвом країни, а саме з президентом України Петром Порошенком, прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, головою Верховної Ради Володимиром Гройсманом та міністром закордонних справ Павлом Климкиным.