ua en ru

Глава міжнародної компанії Cargill відвідав підприємства Ukrlandfarming

Головний виконавчий директор (СЕО) міжнародної продовольчої і фінансової компанії Cargill Грегорі Р. Пейдж здійснив поїздку по підприємствах найбільшого в Україні агрохолдингу Ukrlandfarming. Про це повідомляє прес-служба компанії Ukrlandfarming .

Зокрема, Пейдж побував у Сумській обл., де Ukrlandfarming побудував найбільший в Європі елеватор потужністю 580 тис. т одночасного зберігання зернових. Як сказав голова ради директорів Ukrlandfarming Олег Бахматюк: "Цей візит є логічним продовженням динамічно розвиваються відносин двох компаній. Він означає серйозність намірів Cargill, як найбільшого світового гравця на експортних ринках, активно працювати з Україною".

Також, за словами Бахматюка, Cargill на сьогоднішній день є стратегічним партнером для трейдовых поставок на світові ринки зернових, а саме на новооткрывающиеся ринки Азії.

Крім того, в рамках цього візиту відбулася особиста зустріч перших осіб компаній Cargill і Ukrlandfarming: Пейджа та Бахматюка.

Нагадаємо, нещодавно Ukrlandfarming отримав від Cargill передекспортне фінансування (передоплату) поставок зерна на суму близько 60 млн дол. Фінансування здійснюється в рамках укладеного контракту на поставку зернових і є частиною масштабної угоди про співпрацю двох сільськогосподарських холдингів.

Раніше Бахматюк також заявляв про те, що компанія буде активно розвивати експортну інфраструктуру. Зокрема, на сьогоднішній день Ukrlandfarming чекає дозволу на початок будівництва перевалочного зернового терміналу на 3-5 млн тонн в рік в порту "Південний". Потужності планується почати зводити до травня 2014 р., а реалізація проекту вартістю 700-800 млн дол. повинна завершитися до 2016 р.

Ukrlandfarming є найбільшим українським агропромисловим холдингом, який займається вирощуванням сільськогосподарських культур і насіння, виробництвом яєць і яєчних продуктів (Avangardco IPL), виробництвом цукру, тваринництвом та виробництвом м'яса, а також дистрибуцією сільськогосподарської техніки. У 2012 р. доходи і EBITDA Ukrlandfarming досягли 1,9 млрд дол. і 0,8 млрд дол. відповідно.

Cargill є міжнародним виробником і постачальником харчових продуктів, сільськогосподарської і промислової продукції, а також фінансових послуг. Компанія заснована в 1865 р., на сьогодні налічує 142 тис. співробітників в 67 країнах по всьому світу. В 2013 фінансовому році виручка від реалізації Cargill склала 136,7 млрд дол., доходи - 2,31 млрд дол.