ua en ru

Глава КУПР просить ГПУ відновити справу проти Попова та Сівковича

Голова "Коаліції учасників помаранчевої революції" (КУПР) Сергій Мельниченко просить Генеральну прокуратуру України поновити справу проти екс-глави КМДА Олександра Попова та заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича.

Голова "Коаліції учасників помаранчевої революції" (КУПР) Сергій Мельниченко просить Генеральну прокуратуру України поновити справу проти екс-глави КМДА Олександра Попова (на фото праворуч) та заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича (на фото зліва). Про це він написав у офіційній групі КУПР в Facebook.

"Слідчими прокуратури був визнаний факт причетності Попова, Сівковича, Коряка та Федчука до силового розгону Євромайдану. Їм інкримінується перевищення службових повноважень, яке підпадає під амністію. Однак прокуратура залишила без уваги два інших вчинених ними і 300 бійцями "Беркута" злочини", - написав Мельниченко.

За його словами, це ст. 340 КК "Незаконне перешкоджання організації або проведенню мирних зібрань, вчинене посадовою особою із застосуванням фізичного насильства" і ст.170 КК "Перешкоджання законній діяльності громадських організацій". Санкції цих статей передбачають позбавлення волі строком до 5-ти і до 3-х років відповідно.

Крім того, до заяви додається зареєстроване 27 листопада повідомлення, подане КУПР, як одним з організаторів Євромайдану.

Глава КУПР просить ГПУ відновити справу проти Попова та Сівковича

Таким чином, найближчим часом буде відновлено досудове розслідування у справі розгону Євромайдану, але вже з урахуванням пропущених статей, які не підпадають під амністію.

Нагадаємо, 12 лютого було оприлюднено рішення Печерського районного суду Києва про виправдувальному вироку щодо Попова і Сівковича у справі про побиття учасників Евромайдана в ніч на 30 листопада 2013 р.

Як пояснили у столичній прокуратурі, суд закрив провадження, керуючись законом про амністію - "Про внесення змін до закону України про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань". Відповідне рішення Печерський суд прийняв 7 лютого.