ua en ru

Голова комітету ВР з прав людини занепокоєний порушеннями на виборах в ОТО

Голова комітету ВР з прав людини занепокоєний порушеннями на виборах в ОТО Григорій Немиря (фото - ba.org.ua)

Немиря заявив про безпрецедентний тиск на опозиційних кандидатів в ході виборчої кампанії

Голова парламентського комітету з питань прав людини, національних менших і міжнаціональних відносин Григорій Немиря закликав владу дотримуватися міжнародних норм і стандартів під час виборчої кампанії та у день виборів до об'єднаних територіальних громад (ОТГ), які мають відбутися 29 жовтня 2017 року. Про це йдеться у повідомленні на сайті комітету.

"Велике занепокоєння викликають численні порушення міжнародних норм та стандартів під час виборчої кампанії до ОТГ. Відбувається безпрецедентний тиск на опозиційних кандидатів з використанням шантажу, погроз, підкупу, звільнення з роботи працівників бюджетних установ, використанням правоохоронних органів та погіршення ситуації зі свободою слова в Україні. Це є неприпустимим", - наголосив він.

Зазначається, що відповідну заяву Немиря зробив, базуючись на інформації, отриманій зі звернень до нього від кандидатів, керівників місцевих партійних організацій та громадян України, і на основі звіту Громадянської мережі "ОПОРА" щодо виборчої кампанії до ОТГ.

"Вибори мають проходити вільно, прозоро і чесно. Зараз відбувається розмивання фундаментальних принципів демократичного суспільства. Я закликаю владу України проводити ці вибори відповідно до стандартів ОБСЄ і зобов’язань України в рамках членства в Раді Європи та покласти край чисельним порушенням і зловживанням, які зафіксовані громадськими організаціями та активістами. Виборці повинні мати можливість демократичного волевиявлення", - підкреслив Немиря.

Як відомо, 29 жовтня 2017 року мають пройти вибори голів і депутатів у 201 об'єднану територіальну громаду.