ua en ru

Глава КНДР вперше за 65 років прибув на переговори в Південну Корею

Глава КНДР вперше за 65 років прибув на переговори в Південну Корею Фото: зустріч Кім Чен Ина і Мун Чже Іна (facebook.com KoreaClickers)

США привітали візит північнокорейського лідера в Південну Корею

Глава КНДР Кім Чен Ин зустрівся з президентом Південної Кореї в демілітарізованій зоні. Про це інформує DW.

"Кім Чен Ин став першим північнокорейським лідером, який перетнув кордон Південної Кореї після закінчення війни в 1953 році. Президент Мун Чже Ін зустрів його у прикордонному селі Пханмунджом", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що глави країн привітали один одного і, потиснувши один одному руки "символічно перетнули кордон в північному напрямку і знову повернулися на південнокорейську територію".

Кім Чен Ин назвав зустріч "моментом початку нової історії ери і світу".

Зустріч стала третьою після закінчення війни в Кореї, проте обидва попередніх саміти відбувалися в Пхеньяні.

США відреагували на зустріч, привітавши візит північнокорейського лідера в Південну Корею.

"В Білому домі висловили сподівання, що ці переговори дозволять домогтися миру на Корейському півострові", - пише видання.

Також Вашингтон заявив про продовження підготовки до зустрічі президента США Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина. Зустріч планується в найближчі тижні.

Kim Jong Un shakes hands with Moon Jae-in

JUST IN: Kim Jong Un becomes first North Korean leader to cross line dividing the two Koreas since fighting ended in the Korean War https://cnn.it/2r6PH0S

Опубліковано CNN International 26 квітня 2018 р.

Нагадаємо, Кім Чен Ин на саміті готовий обговорити всі питання, що стосуються поліпшення відносин між країнами, досягнення миру, процвітання і возз'єднання Корейського півострова.