ua en ru

Глава київської міліції попросив Кличко розібратися з незаконними забудовами

Глава київської міліції попросив Кличко розібратися з незаконними забудовами Фото: Олександр Терещук та Віталій Кличко

Таку заяву було зроблено після останнього конфлікту на "Осокорках"

Начальник головного управління МВС України в м. Києві Олександр Терещук звернувся до мера Києва Віталія Кличка з проханням розібратися з незаконними забудовами, щоб уникнути конфліктів, подібних тому, що стався вчора біля метро "Осокорки". Звернення Терещука опубліковано на сайті ГУМВС України в місті Києві.

"Звертаємося до Вас з наполегливим проханням провести інвентаризацію київських будівництв, ініціювати проведення аудиту документації забудовників і на спеціальній комісії КМДА визначити, які з цих будівництв мають належним чином оформлені дозвільні документи, а які - ні, після чого оприлюднити цю інформацію", - йдеться у зверненні.

Терещук наголосив, що по будовах, які викликають опір з боку громадськості, необхідно провести відкриті громадські слухання за участю сторін.

Глава міліції Києва заявив, що правоохоронці не будуть виступати арбітром у спорах між комерційними забудовниками і територіальними громадами міста.

"Заявляємо, що до вирішення зазначених питань на муніципальному рівні правоохоронці Києва будуть діяти в межах своєї компетенції і не будуть виступати "регулятором" конфліктів, підміняючи собою міську владу", - заявив Терещук.

Він підкреслив, що вирішення проблем з забудовами - не є функцією міліції.

"Ми наполегливо закликаємо і вимагаємо від Міського голови і депутатів міської ради Києва вжити невідкладних заходів для врегулювання конфліктних ситуацій".

Нагадаємо, вчора ввечері в Дарницькому районі Києва біля станції метро "Осокорки" сталася бійка між протестувальниками проти незаконного будівництва, міліцією та охороною будмайданчика.