ua en ru

Глава виконавчої служби Мін'юсту може бути замішаний у зломі СЕТАМ, - розслідування

Глава виконавчої служби Мін'юсту може бути замішаний у зломі СЕТАМ, - розслідування Фото: Дмитро Поліщук (колаж РБК-Україна)

Пов'язані з оточенням Поліщука учасники торгів викуповували лоти за найнижчими цінами

Глава виконавчої служби Міністерства юстиції України Дмитро Поліщук може бути замішаний у зломі системи реалізації конфіскованого та арештованого майна СЕТАМ. Про це йдеться у розслідуванні журналістів програми "Схеми".

Повідомляється, що поліція розслідує втручання в роботу СЕТАМ, в результаті якого майно реалізовувалося за заниженими цінами, що завдало державі шкоди на 1,8 млн гривень. Журналісти з'ясували, що учасники торгів викуповували лоти за найнижчою ціною, незважаючи на наявність більш високих ставок.

За даними слідства, несанкціонований доступ до системи здійснювався з будівлі за адресою вулиця Велика Васильківська, 13/1 в Києві, яке обслуговує комунальне підприємство "Горизонт". Його керівник Олександр Порядина має безпосереднє відношення до Поліщука. Зокрема, про це свідчить декларація Поліщука, в якій зазначено отримання від Порядини кредиту в 0,5 млн гривень у 2007 році. Крім того, за даними ЗМІ, Порядина і Поліщук є кумами.

Один з учасників торгів, завдяки цій схемі, викупив 15 соток землі під Києвом за 400 тис. гривень у той час, як на сайтах продажу нерухомості така ділянка може оцінюватися в півтора-два рази дорожче. За версією слідства, інші переможці торгів в результаті несанкціонованого доступу також близькі до Порядини. А в ході обшуку його авто виявили паспорт Поліщука і ряд внутрішньої документації Мін'юсту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СЕТАМ погоджує умови продажу майна ПриватБанку.