ua en ru

Глава Ірану після новорічних протестів закликав до "року єдності"

Глава Ірану після новорічних протестів закликав до "року єдності" Фото: Хасан Роугані (flickr.com un/worldeconomicforum)

Роухані закликав консерваторів не блокувати реформістських кандидатів перед виборами

Президент Ірану Хасан Роухані з нагоди святкування 39-ї річниці ісламської революції в країні та в контексті протестів у країні на межі років 11 лютого 2018 року закликав до "року єдності". Про це повідомляє DW.

Зокрема Роухані зазначив, що консерватори не повинні блокувати реформістських кандидатів перед майбутніми виборами в країні і що має бути більша довіра серед людей до ісламської республіки.

"Я закликаю, щоб сороковий рік революції, прийдешній рік, був роком єдності. Я прошу консерваторів, поміркованих і всі партії, всіх людей зібратися і бути разом", - наголосив іранський лідер під час промови перед натовпом у Тегерані.

Також Роухані додав, що "ми повинні довіряти людям" і дозволити всім охочим узяти участь у виборах.

Як відомо, 11 лютого іранці святкують річницю ісламської революції, яка відбулася в країні в 1979 році. Демонстранти в Тегерані вийшли на вулиці з традиційними плакатами, спрямованими проти США та Ізраїлю. Сотні тисяч із них зібралися на центральній площі Тегерана, де виголосив свою промову Роухані.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за весь час протестів в Ірані, які тривали кілька тижнів у низці міст країни, загалом загинуло 25 осіб.