ua en ru

Протести в Ірані: влада заявила про 25 загиблих на демонстраціях

Протести в Ірані: влада заявила про 25 загиблих на демонстраціях Фото: масові протести в Ірані (twitter XHNews)

Під арештом перебуває 465 осіб

За весь час протестів в Ірані, які тривали останніми тижнями в низці міст країни, загалом загинуло 25 осіб. Про це 14 січня 2018 року повідомляють органи юстиції ісламської республіки, передає DW.

Крім того, за офіційними даними, під арештом перебуває 465 осіб.

"Під час нещодавніх заворушень загинуло 25 осіб, звичайних громадян та представників правоохоронних органів", - заявив речник судової гілки влади.

Він наголосив, що жоден протестувальник не був застрелений правоохоронцями, оскільки "їм наказали не використовувати зброю". Скільки саме цивільних і силовиків загинуло, не уточнюється. Також відомо про понад тисячу поранених осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Ірані розблокували популярний в ісламській республіці месенджер Telegram, заблокований після початку протестів.

Протести в Ірані розпочалися одразу в низці міст 28 грудня 2017 року. Спочатку вони були спрямовані проти економічної політики Тегерану та зростання цін, однак згодом учасники акцій почали висловлювати невдоволення урядом та духовним керівництвом країни. Офіційно Тегеран заявляє, що в протестах брали участь 42 тисячі людей, утім, цю цифру складно перевірити через брак об'єктивної інформації з регіонів країни, де мешкає понад 80 мільйонів осіб.